TÜRK-İSVEÇ İŞ BİRLİĞİ BİRİMİ 2020 YILI PROJELERİ İÇİN

HİBE ÇAĞRISI

Türkiye ve İsveç arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Türk-İsveç İş Birliği Birimi 2020 dönemi için yeni hibe desteğini duyurdu.

Başvurular için son tarih 14 Ekim 2019.

2001’den bu yana iki ülke arasındaki işbirliğini desteklemek üzere çalışma yürüten Türkiye-İsveç İşbirliği Bölümü, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını desteklemeyi, kaynak işlevi görmeyi ve bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Birimin faaliyetleri, İsveç’in Doğu Avrupa, Batı Balkanlar ve Türkiye ile olan reform iş birliğinin sonuç odaklı stratejisiyle (2014-2020) yönlendirilmektedir. Stratejiye buradan ulaşabilirsiniz.

2020 yılı için öncelikli proje konu başlıkları şöyle;

·                    İnsan hakları, özellikle ifade özgürlüğü ve demokratik katılım ve hesap verebilirliği ilerletmek için imkan sunan çalışmalar.

·                    Kadınların ve kız çocukların her düzeyde ve her alanda karar alma süreçlerine katılımını ve etkisini arttırmak ve seslerini duyurabilecekleri ortamlar sunmak.

·                    Sosyal kutuplaşma ve ayrımcılığa karşı çoğulcu bir sivil toplumu güçlendiren çalışmalar.

·                    İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda özgür ve bilinçli bir kamuoyu tartışmasını teşvik eden çalışmalar.

TÜRKİYE – İSVEÇ İŞBİRLİĞİ BÖLÜMÜ, 2020’DE PROJE BAŞVURU ÇAĞRISI

Türkiye-İsveç İşbirliği Bölümü, 2001’den bu yana iki ülke arasındaki işbirliğini desteklemiştir. İstanbul’daki İsveç Sarayına dayanan Bölüm, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını desteklemeyi, ortaklarımız için kaynak işlevi görmeyi ve bir platform oluşturmayı amaçlamaktadır. kamuoyu tartışması için. Bölümün desteği, İsveç’in Doğu Avrupa, Batı Balkanlar ve Türkiye ile 2014-2020 arasındaki reform işbirliğine ilişkin Sonuçlar stratejisi tarafından yönlendiriliyor. Stratejiyi burada bulabilirsiniz.

2020 için özellikle aşağıdakilere odaklanan projeler için başvuruları memnuniyetle karşılıyoruz:

-İnsan haklarını kullanma fırsatları yaratma, özellikle ifade özgürlüğü ve demokratik katılım ve hesap verebilirliği arttırma.

-Kadın ve kız çocuklarının katılımını ve her düzeyde ve her alanda karar alma süreçlerine etkisini artırmak ve seslerini duyurmalarını sağlayacak forumlar sağlamak.

-Sosyal kutuplaşma ve ayrımcılığa karşı çalışabilecek çoğulcu bir sivil toplumun güçlendirilmesi.

-İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü hakkında serbest ve bilgilendirilmiş bir kamuoyu tartışmasını teşvik etmek.

Farklı kurumlar ve toplum sektörleri arasındaki işbirliğini teşvik eden projeleri teşvik ediyoruz; Türkiye’nin birçok bölgesinde faaliyetler içeren ve diğer hibe üreticileriyle birlikte finanse edilenler. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinin, başvuru sahibinin örgütsel yapısına, çalışma yöntemlerine ve proje faaliyetlerine dahil edilmesini teşvik ediyoruz.

Uygulama en geç gönderilmesi gerekir 14 Ekim 2019.

Uygulama kuralları

Yasal olarak kayıtlı STK’lar, vakıflar, dernekler, düşünce kuruluşları, akademik, politik, kültürel ve resmi kurumlar başvurabilir. Bireylerden veya işletmelerden gelen başvurular uygun değildir.

Projenizin Türkiye-İsveç İşbirliği bölümü tarafından incelenmeye uygun olması için, burada bulacağınız “Hibe Başvuru Formu” nu doldurmanız gerekmektedir .

İlk kez başvuranlar ve yeni kurulan kuruluşlar da öz değerlendirme formunu doldurmalıdır. Formu burada bulabilirsiniz .

Başvuruyu doldurmadan önce tüm stratejiyi okumanızı öneririz.

Proje teklifinizle ilgili sorularınız varsa, bir e-posta göndererek Bölüm ile iletişime geçebilirsiniz. İletişim bilgileri aşağıda bulunabilir.

Formun İngilizce olarak doldurulması zorunludur.

Lütfen başvurunuzu eklemeniz gereken zorunlu belgeleri not edin.

Bütçe Türk Lirası olarak yapılmalıdır. Bütçe sınırı yoktur.

Doldurulan başvuru normal posta ile Türkiye-İsveç İşbirliği Bölümüne gönderilmelidir. Bölüm, tamamlanmamış başvuruları veya faks veya e-posta ile gönderilen uygulamaları kabul etmemektedir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s